Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προς Βασίλη (Άγιο)


Αγαπητέ Βασίλη, ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε. Εσύ με την αιώνια αισιοδοξία μιας υπόσχεσης που θα τηρηθεί ακόμη και αν αντιβαίνει στους νόμους της φυσικής και της οικονομίας και εμείς εδώ με τους λογαριασμούς, τα χρέη και τις παλινωδίες μας. Εσύ με την εικονογραφημένη σου πραγματικότητα, ξυλόγλυπτη και στολισμένη να αναβοσβήνει σαν υποχρέωση χαράς και μεις με τις κατάρες μας να κυνηγάνε τις ευχές σου. Εσύ, η χοληστερίνη προσωποποιημένη χωρίς φόβο για σώμα ή για αναπνοή κι εμεις μονίμως να σκοντάφτουμε στις στοιβαγμένες μας ανάσες.
Εσύ η θλιβερή εικόνα στην οποία προσωποποιήσαμε τις επιθυμίες μας. Άκακος, ανώδυνος, σαν κάθε τι που μπορεί να ειπωθεί δημόσια, να χωρέσει στις αγορές και τις πωλήσεις, να γίνει τόσο συγκεκριμένο ώστε να αποκτήσει τιμή. Μονίμως γερασμένος σαν άνθρωπος χωρίς επιθυμίες, ικανός να κάνει παρέα αποκλειστικά με ταράνδους και με χιόνια. Εκμεταλλευτής των ξωτικών στα αμέτρητα sweatshops της καταπίεσης και της παράνομης εργασίας. Εισαγόμενος σαν παστουρμάς από την Καισαρεία και κρυμμένος σαν ρώσος φυγάς, μαφιόζος κάπου στη Λαπωνία. Θιασώτης της βίας στα ζώα που από το πολύ μαστίγωμα έκανε ακόμα και τους ταράνδους να πετάνε. Ερασιτέχνης διαρρήκτης που έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι του δυτικού κόσμου με προτίμηση όσους πληρούν τις οικονομικές προϋποθέσεις ώστε να πληρώσουν τις υπηρεσίες του. Όρθιος και κόκκινος σαν απαγορευτικό με παπούτσια, επιδεικτικά γενειοφόρος ώστε να μας κάνει να ξεχάσουμε την αγία μορφή του Καρόλου Μαρξ.

Ω εσύ Βασίλη και Βασίλιε που εισβάλεις στις παιδικές μας εικόνες γεμάτος δώρο και ανταμοιβές, άγιε της αγοραπωλησίας και της Coca-cola, ντυμένος σαν κόκκινο χαλί που πάνω του θα περπατήσει όλη μας η ματαιοδοξία, γεννημένη ακριβώς την ώρα της συναλλαγής μαζί σου.
 
Και πάρε τις περασμένες μας ευχές, που ισχύουν κάθε χρόνο στο ακέραιο: «Άναψε μια λαμπάδα πάνω απ όλη την εορταστική χοληστερίνη και όταν τα παιδιά χτυπήσουν για τα κάλαντα δωροδόκησέ τα -όχι με λεφτά, όχι με γλυκά- αλλά με φωτογραφίες του Λένιν, του Αρθούρου Ρεμπώ και του Τζέκινς Χαν (γράψε πίσω από τις φωτογραφίες το σύνθημα: «το πρωινό ξύπνημα μας εξαγριώνει’»).Μάζεψε αρκετό χαρτί περιτυλίγματος ώστε να πακετάρεις τέσσερα χρόνια κρίσης. Πάρε ένα μαγκάλι να κάψεις μέσα του όλη την αθωότητα των κυνικών, να ζεστάνεις όλη σου την απώλειά. Μια ευχή στην πρόποση που δεν ακούστηκε καθαρά και ύστερα μεταμφιέστηκε σε όλες τις ευχές και όλες τις προπόσεις. Πάρε όλη αυτή τη σιωπή που γδέρνει απλωμένη μπρος στο καινούριο που τόσο σε φοβίζει (όλους μας φοβίζει). Την μοναξιά στην πλατεία Συντάγματος, όλα όσα δίνουν αυτοί που δεν έχουν. Τον φίλο που μετρά αντίστροφα στο Skype μαζί μας, σε κάποια εστία, κάποιου πανεπιστημίου, κάπου μακριά. Πάρε ένα διακόπτη που σβήνει όλα τα ηλίθια λαμπιόνια των μπαλκονιών. Έναν πρωτοχρονιάτικο λαχνό που κερδίζει 1)ένα πολυμίξερ, 2)μια σακούλα χασίς, 3)λίγη κατανόηση.

Πάρε το μικρό τυμπανιστή και μάθε τον να παίζει ντραμς, μπας και σταματήσει να μυξοκλαίει. Το «Ζυστίν» του Μαρκησίου Ντε Σαντ και χάρισε το σε κάποιον Μητροπολίτη (για πλάκα). Το πλαστικό δέντρο που ποτίζουμε όλο το χρόνο, τα Χριστούγεννα όλων των αγέννητων συγγενών.
Πάρε μια κάλτσα γιορτινή που σκόνταψε και έπεσε στο τζάκι και το βλέμμα του 6χρονου που την κοιτά να καίγεται και χαίρεται γιατί είναι κατά της παγκοσμιοποίησης των γιορτών και της ημερολογιακά και εμπορικά επιβεβλημένης ευωχίας. Το τζάκι ενός εγωιστή γίγαντα, το οποίο ανάβει με συνέπεια κάθε βράδυ των γιορτών ώστε να καψαλίσει αυτό τον εισβολέα των δώρων, τον ενοχλητικό, αλκοολικό χοντρομπαλά του γιοχοχό και της κοκακόλας. Πάρε κυρίως το δράμα του δυσλεκτικού ξαδέρφου μου που πάντα μπέρδευε τον Ρούντολφ το ελαφάκι, με τον Ρούντολφ Ες των Ναζί.

Όχι με ημερολόγια, όχι με πρωτοχρονιές, όχι με αντίστροφες μετρήσεις. Έτσι μετριέται ο πραγματικός χρόνος για όλους εμάς. Λίγο να στεκόμαστε μαζί και λίγο να τρέχουμε τρομαγμένοι».

Φέτος θα κρατήσουμε τα τζάκια μας να καίνε μέχρι το πρωί. Και η γιαγιά θα παραφυλάει με το δίκαννο, οπλισμένη μέχρι να φέξει.

(στην εφημέριδα Εποχή)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ισχυρή θεϊκή λύση που έφερε πίσω τον εραστή μου σε μένα,χρονολογούσα ένα κορίτσι για 10 μήνες ήμασταν τόσο πολύ κοντά,σκέφτηκα ότι μόλις κάναμε με την εκπαίδευσή μου θα τη παντρευτώ,αλλά τα πράγματα αποδεικνύεται ότι είναι το αντίστροφο, ποτέ δεν ήξερα αυτό το κορίτσι ισχυρίστηκα ότι αγαπώ,ένας άλλος άνθρωπος προσπαθεί να την έχει, αυτό ξεκίνησε όταν αλλάξει ξαφνικά,αυτό το κορίτσι ενεργεί διαφορετικά, έτσι ήμουν μπερδεμένη γιατί δεν θέλω να την χάσω,Την αγαπώ πραγματικά, αλλά η στάση της απέναντί μου γίνεται χειρότερη, έτσι άρχισα να ψάχνω βοήθεια για να την αγαπήσω ξανά,δεν μπορώ να σας ψέψω έχω έρθει σε επαφή με τόσες πολλές θεϊκές λύσεις, αλλά ποτέ δεν είχα τύχη σε αυτούς ή ίσως δεν υπήρχε πραγματικό ή κάποιο άλλο πράγμα,κάθε φορά που χτύπησαν ξόρκι για μένα η συμπεριφορά μου φίλο κορίτσι μου θα επιδεινωθεί, ήμουν σε αυτόν τον πόνο για μήνες κανένα σώμα για να με βοηθήσει,σκέφτηκα ότι θα την χάσω, αλλά τα πράγματα αποδειχτούν καλά, ήμουν ακόμα σε αναζήτηση θεϊκού λύτρου, όταν έχω συναντήσει αυτό το Μεγάλο Ναό που ονομάζεται,BEST DIVINE SOLUTION HOME, MIRACLE CENTRE,έλαβα το ιδιωτικό τους ταχυδρομείο (templeoflightandsolutions @ gmail.com) το οποίο χρησιμοποιώ για να τα στείλω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,τότε μέσα σε λίγα λεπτά θα πάρω μια απάντηση που μου λέει να (σύνοδος κορυφής) να στείλω τα λίγα μου στοιχεία και τις λεπτομέρειες της φίλης μου που έκανα,Πληρώσαμε για τα αντικείμενα που απαιτούνται για το ξόρκι, μέσα σε 6 ώρες πληροφορήθηκα ότι το ξόρκι μου είναι πλήρες και ότι πρέπει να πάω και να χαμογελάσω ξανά,ότι ο φίλος μου κορίτσι θα με αγαπά τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το είδος της βοήθειας ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ακόμα να δω αυτό το είδος της λύσης bringer είναι πολύ ισχυρή και ειλικρινής,σήμερα είμαι τόσο ευτυχισμένος εξαιτίας της βοήθειας που μου δίνουν ..
THANK YOU SIR